TU Delft Beeldbank
Home · About · Disclaimer ·

Ir. D.G.H. Latzko van de Technische Hogeschool Delft

Photographer: Fotografische Dienst TU Delft
Town: Delft
Faculty:Mechanical, Maritime and Materials Engineering
Type:image
Date:1961-11-29
Material:zwart/wit negatief
Length x Width: 60 x 60 millimeter
Keywords: TU Delft · hoogleraren · portretten
Rights: (c) Delft University of Technology . Creative Commons BY

Abstract

Ir. D. G. H. Latzko aanvaardde op 29 november 1961 in het openbaar het ambt van buitengewoon hoogleraar in de constructie van kernreactoren, in de afdeling der Werktuigbouwkunde, met een rede, getiteld ,,De nucleaire stoomketel: mogelijkheden en moeilijkheden".

Desiderius Gustav Hermann Latzko werd op 3 februari 1924 te Salzburg geboren. Hij behaalde in 1941 aan het Vossiusgymnasium te Amsterdam het einddiploma-β en in 1949 aan de Technische Hogeschool te Delft het diploma van werktuigkundig ingenieur. Voorts verwierf hij aan de Harwell Reactor School te Didcot (Eng.) in 1958 het diploma van de Course in Nuclear Engineering en in 1959 het diploma Hogere Bedrijfsleiding van het Instituut voor Sociale Wetenschappen te 's-Gravenhage.

Van 1949 tot 1952 was hij als research- en ontwikkelingsingenieur verbonden aan de N.y. Algemene Kunstzijde Unie te Arnhem. Vervolgens was hij tot 1957 werkzaam bij de N.V. Werkspoor, eerst als ingenieur-constructeur, later als plaatsvervangend chef van het constructiebureau Landturbines. In laatstgenoemd jaar ging hij in de rang van hoofdingenieur A over naar het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf van Noord-Holland te Bloemendaal.

Content Viewer