TU Delft Beeldbank
Home · About · Disclaimer ·

De Aula van de Technische Hogeschool Delft

Photographer: Fotografische Dienst TU Delft
Town: Delft
Faculty:Delft University of Technology
Type:image
Date:1957
Material:zwart/wit negatief
Length x Width: 90 x 120 millimeter
Keywords: TU Delft · gebouwen
Rights: (c) Delft University of Technology . Creative Commons BY

Abstract

De Technische Hogeschool zocht in 1923 een gebouw om als aula te gebruiken. De stichting 'Het Meisjeshuis'. bood de Sint-Hippolytuskapel op Oude Delft 118 aan voor een lage huur en een periode van veertig jaar, op voorwaarde dat men de kapel zou laten opknappen.

Oude Delft 118 is begonnen als kapel van de Heilige Geestzusters en heeft lange tijd dienst gedaan als pakhuis, maar heeft een comeback gemaakt als Aula van de Technische Hogeschool. Tegenwoordig wordt de kapel weer gebruikt als Rooms Katholieke kerk.

De TH heeft de kapel ingrijpend gerestaureerd. De hoge spitsramen werden hersteld, de noordgevel werd opnieuw met de oorspronkelijke Rijswijkse steen opgemetseld, het dak werd met blauwe pannen gedekt en binnen verdwenen de balklagen en vloeren van het pakhuis en werd het houten tongewelf hersteld en beschilderd door Jacob Por. De kapelvloer werd omhoog gebracht, waardoor eronder een kelder, keuken, curatorenkamer, kleedkamer en heteluchtverwarming gemaakt kon worden. De Technische Hogeschool heeft Oude Delft 118 van 1923 tot 1966 als aula gebruikt.

Jaar 1957 is geschat.

Content Viewer