TU Delft Beeldbank
Home · About · Disclaimer ·

Studentenflats Oudraadtweg, Delft

Photographer: Fotografische Dienst TU Delft
Town: Delft
Type:image
Date:1960
Material:zwart/wit negatief
Length x Width: 60 x 60 millimeter
Keywords: TU Delft · flatwoningen · studentenhuizen
Rights: (c) Delft University of Technology . Creative Commons BY

Abstract

De Oudraadtweg is het oudste speciaal voor studenten gebouwde complex. Het ligt voor een deel aan een sloot en is royaal opgezet met rondom veel beplanting. De flats werden in 1958 opgeleverd en zijn nu (2012) nog steeds in gebruik. De flats bestaan uit 4 verdiepingen, op de begane grond wonen 15 mensen en op de 3 verdiepingen daarboven wonen 16 mensen per verdieping.

Op 24 april 1958 vond de officiële ingebruikneming plaats door de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen, mr. J.M.L.Th. Cals, van de vier studentenflats aan de Oudraadtweg, waardoor huisvesting werd geboden aan 284 studenten. Het initiatief voor de bouw van drie van de vier flats werd destijds genomen door de gemeente Delft ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Technische Hogeschool in 1955. De vierde flat werd gesticht door de Stichting Delftse Studentenhuisvesting, die tevens huurster werd van de drie gemeente flats.

In verband met de wenselijkheid de eigendom en de exploitatie in één hand samen te brengen werd in I960 met goedkeuring van de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en van het College van Curatoren door het bestuur van de Stichting Delftse Studentenhuisvesting besloten over te gaat tot aankoop van de door de gemeente gestichte flats. De koopsom werd door de gemeente vastgesteld op f. 1 100 000,- De passering van de akte van overdracht vond plaats op 27 april 1962 in de vergaderzaal van Curatoren.

Content Viewer