Milieuwinst en waterkwaliteitseffecten van thermische energie uit drinkwater

Journal Article (2018)
Author(s)

F Oesterholt (KWR Water Research Institute)

Martin Bloemendal (TU Delft - Water Resources, KWR Water Research Institute)

Nikki van Bel (KWR Water Research Institute)

Tessa van den Brand (KWR Water Research Institute)

Research Group
Water Resources
Copyright
© 2018 F Oesterholt, Martin Bloemendal, Nikki van Bel, Tessa van den Brand
More Info
expand_more
Publication Year
2018
Language
English
Copyright
© 2018 F Oesterholt, Martin Bloemendal, Nikki van Bel, Tessa van den Brand
Research Group
Water Resources
Volume number
2018
Reuse Rights

Other than for strictly personal use, it is not permitted to download, forward or distribute the text or part of it, without the consent of the author(s) and/or copyright holder(s), unless the work is under an open content license such as Creative Commons.

Abstract

Vrijwel alle drinkwaterbedrijven hebben ambities voor een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Een aantal drinkwaterbedrijven probeert met opwekking van duurzame energie hun CO2-voetafdruk te verlagen. Een bijzondere manier van energieopwekking is de levering van thermische energie uit drinkwater, kortweg TED. Toepassing van TED moet een positieve milieu-impact hebben en de drinkwaterkwaliteit mag nooit in gevaar komen. Daarom is het voor drinkwaterbedrijven belangrijk om meer inzicht te krijgen in de risico’s van deze technologie. KWR Watercycle Research Institute heeft twee bestaande TED-systemen nader onderzocht op microbiologische risico’s, economisch rendement en milieu-impact (LCA). In dit artikel zijn de resultaten van het onderzoek kort samengevat.

Files

License info not available