Design of a community centre for the settlement Zandspruit, Johannesburg

More Info
expand_more

Abstract

This design focuses on the upliftment of the community in the settlement Zandspruit, which is located on the outskirts of Johannesburg, South Africa. This is done by creating a community centre with a large program of requirements.
Important is the creation of an innovative building structure, that the community members should be able to build by themselves. Furthermore the circularity of materials is a point of focus. By using a wide variety of materials, inspiration of what could be done with the materials, is given to the members of the settlement. Because of the location and the context the centre is placed in, passive climate design was very important. All the functions placed within the community centre will help tackle a lot of the problems settlements face, and eventually help a lot of community members to find a job and move to a better place.